Christina Bendix - læs min historie HER

Om_CB

Jeg er specialiseret i spiseforstyrrelser, mental og psykisk sundhed. Jeg er uddannet klinisk diætist (2006) og integreret psykoterapeut (2019).

Jeg er 46 år, mor til Emily på 19 år og Mathias på 25 år. Jeg er gift med Michael som har to piger Nanna på 17 og Sofie på 20.

Min passion er at hjælpe kvinder og unge piger fra hård selvkritik, perfektionisme til øget selvaccept og selvkærlighed. Mine forløb og programmer er særligt udviklet til dig, der ønsker at slutte kampen mod maden og kroppen.

Jeg var i mange år i krig mod mig selv og min krop. Jeg var madmisbruger, mine tanker om mad fyldte for meget. Mit forhold til mad (og min krop) var kompliceret og meget svært. Mad var både en ven og en fjende – men værst af alt var mine selvkrititiske tanker. Intet var i følge mig selv “GOD NOK”.

Som 17 årig udviklede jeg spiseforstyrrelsen bulimi, og den blev det sted jeg søgte hen, når livet blev svært og udfordrende.

Jeg levede bag en maske og levede et liv i dyb splittelse igennem mange år. Den indre krig der larmede indeni mig kunne ingen se, for jeg så ikke ”syg ud”. Tværtimod så jeg ofte glad og overskudsagtig ud, ”havde styr på det”, både til at “se godt ud” og til at lade som om alt var ok.

Men indeni var jeg usikker og tvivlede på mit eget værd.

Jeg følte mig aldrig god nok – og havde meget svært ved at mærke og modtage kærligheden fra andre.

 

Rejsen ud af spiseforstyrrelsen

Som tiden gik fik jeg mere og mere NOK, og som 23 årig søgte jeg terapeutisk hjælp.

Jeg fik nok af smerten, nok af mit dobbeltliv, og jeg ønskede at få det godt. Ønskede et liv for mig selv (og min søn), hvor jeg var fri til at være mig. Fri til at elske og fri til at tage imod kærlighed.

Mit ord dengang blev FRIHED, og jeg begyndte via terapien, at tage fat på alt det i mit liv, der var svært. Alt det jeg ikke tidligere havde kigget på eller taget mig af.

Jeg lærte, at det var OK AT VÆRE MIG og jeg lærte at behandle mig selv som min egen bedste ven.

I dag kan jeg se tilbage og sige;

“øjeblikket der ændrede mit liv, var dengang jeg for alvor forstod, at jeg havde brug for kærlig støtte og professionel hjælp. Hjælp til at forstå mig selv, hjælp til at tilgive mig selv, og hjælp til at tage små skridt henimod det liv, hvor jeg kunne være FRI til at være MIG”

 

Mit liv som selvstændig.

I 2007 gik min drøm i opfyldelse om at være selvstændig erhvervsdrivende, og hjælpe/guide mennesker der ønskede at tabe sig, finde balance i maden, forebygge eller komme ud af en spiseforstyrrelse.

I mine forløb følger jeg dagligt klienter, der har et anstrengt forhold til mad, og som er kommet dertil, at de ikke magter mere slankehelvede – ikke mere slanketyranni. Mennesker der i den grad er ramt på selvværdet og livsglæden, hvor forholdet til mad og krop er så anstrengt, at det nærmest styrer alt hvad de gør.

I år 2000 valgte jeg at stå frem i medierne, og fortælle åbent og ærligt omkring mit eget forhold til mad. Jeg ringede til Q´s chefredaktør og spurgte, om vi skulle skrive en historie om mig, om mit liv bag en maske, om mit liv med en spiseforstyrrelse.

Hun syntes det var en super ide, og derfor havnede jeg i Q med artiklen ”Et liv med bulimi – perfektionismens sygdom”. Senere blev jeg også interviewet til Fit Living og var med i artiklen ”Øjeblikket der ændrede mit liv”, og i 2013 var i fjernsynet på DK 4 i Tv-udsendelsen Fit Talk.

 

Mange af de skridt jeg tog gjorde mig bange og usikker

Bange for om der ville blive se ned på mig, og at jeg ikke ville blive taget seriøs. Men meget fint og smukt er sket siden jeg åbnede op, og det jeg frygtede skete ikke.

Min intuition fortalte mig dengang, at jeg måtte tage det skridt og være åben og ærlig fordi jeg oplevede, at jeg var havnet på en slags ”perfekt-piedestal”- hvor jeg på ingen måde hørte til. Jeg følte jeg skulle leve op til et glansbillede, der igennem en stor del af mit liv, var blevet tegnet omkring mig.Citat4

 

Jeg hørte mange sætninger omkring hvordan folk troede jeg var, agerede, spiste og ja endda hvordan jeg nok var som person. Og ærligt, så skabte det kaos i mit indre, og jeg blev forvirret omkring hvem jeg så egentlig var eller mere… hvem turde jeg at være…?Og det skabte også en ubalance i mit arbejde.

Jeg fik en fornemmelse af, at hvis jeg skulle gå ad en vej, som jeg følte var den rigtige for mig (og min forretning), så måtte jeg også være i øjenhøjde med dem, jeg arbejdede med. Jeg havde brug for at møde mennesker ligeværdigt, og jeg ønskede at komme væk fra den ekspertrolle/det ”glansbillede” jeg var havnet i.

Artiklerne og tv-udsendelsen har været nogle meget vigtige skridt for mig, fordi jeg havde brug for – og lyst til – at “bryde de tabuer” der er omkring spiseforstyrrelser, og især bryde tabu omkring at der bag et smilende ansigt godt kan gemme sig et ulykkeligt menneske.

 

Uddannelser

2019 Integreret Psykoterapeut hos Leadership by Heart

2016-2017 NLP Master-praktitioner  hos Leadership by Heart v. Helle Spenner

2013-2014 NLP-practitioner hos Leadership by Heart / Møn ved Helle Spenner

2002-2006: Autoriseret klinisk diætist; Professionsbachelorer i ernæring og sundhed med speciale i klinisk diætetik ved Suhrs Seminarium. Autoriseret klinisk diætist af Sundhedsstyrelsen (2006).

1995-2001: Centerleder, fitnessinstruktør, personlige træner og slankeholdsinstruktør i forskellige fitnesscentre omkring København

1992-1994; Højere Handelseksamen, Niels Brock Handelsskole, København

 

Samarbejdspartnere ♥

Helle og Michael Spenner, NLP psykoterapi og healing, www.leadershipbyheart.dk

Nina Porsager, psykolog www.ninaporsager.dk

Kirsten Alstrøm, psykoterapeut og specialiseret behandler af spiseforstyrrelser

Louise Stokholm, psykoterapeut og indehaver af www.klinikforspiseforstyrrelser.dk

Mie Fabricius, Stresscoach, yoga & meditationslærer, www.miefabricius.dk

Synne Andersen, Teenage coaching, www.Gro Coaching.dk

 

Projekter og andre sjove business oplevelser

Ambassadør på Projekt Swww.projekts.dk

Skribent / blogger hos www.kvindetid.dk

2pm modelmangement. Arbejder i tæt samarbejde med bureauet, samt er fast ernæringsekspert på 2pm Academy Day. (2011-pt)

Medvirkende i Tv-udsendelsen ”Fit Talk” på Dk4 2016

Projekt hos Comwell – ansat af Norcare (2012)

Brevkasseredaktør i Q (2007-2013)

Luksusfælden på TV3 (2008)

Medvirkende i bogen ”The models diet” – Mere end en krop (2008) (Skrevet af forfatter: David Nicosia Longhi)

Projekt under Sundhedsstyrelsen ”Børnefamilie i behandling hos kliniske diætister” (2006-2007)

Sundhedsprojekter for virksomheder, Lundbeck, NCC (2007-2009)

 

Send this to a friend