Perfekt udenpå, ulykkelig indeni - christinabendix

 

Foredrag Købehavn forår 2019 – dato kommer

 

Kom med til foredraget

”Perfekt udenpå, ulykkelig indeni” er en personlig beretning om et liv med perfektionisme, indre selvkritik og hvordan livet med en mangeårig spiseforstyrrelse (bulimi) var. Jeg vil give dig indblik i de steps og værktøjer der virkede for mig. Jeg deler de vigtigste vendepunkter i mit liv, der var afgørende for, at jeg i små skridt kom ud på den anden side af et mange årigt madmisbrug.

“Du behøver ikke ligne en der har en spiseforstyrrelse – for at have en”.

Min perfekte “som-om” maske dækkede over en dyb følelse af utilstrækkelighed, som stak dybere end blot perfektionisme og selvkritik. Jeg har i terapien “søgt svar” – hvor udstødelsen fra mormorkirken da jeg var omkring 7 år, efterfølgende skilsmisse og min mor der fik kræft – alt sammen inden for blot et år, var en barsk og traumatisk periode i mit liv der ændrede mig.

Den tid har været med-årsagen til, at jeg udviklede ”min perfekte som-om maske” og senere udviklede en spiseforstyrrelsen bulimi. Et år i USA som 17-årig med vægtøgning og Fitness blev de udløsende faktorer der for mig forførte mig ind i spiseforstyrrelsen – hvor vægttabsfokus og kropsutilfredshed derefter fulgte mig i mange år.

På foredrag vil jeg dele min vej IND i spiseforstyrrelsen og særligt min vej UD af spiseforstyrelsen.

 

 

“Det har været en fornøjelse at være med til foredrag af Christina Bendix.
Det var i Januar og foregik i Århus.
Christina havde fundet et skønt lokale , hvilket bidrog til an særlig oplevelse.
Christina leverede en blanding af egne erfaringer og input til hvad den enkelte kan gøre som hjælp til at blive klar over hvorfra spiseforstyrrelsen kommer fra .
Det handlede om den indre kritiker, perfektionisme og hvordan det kan være svært at bede om hjælp når mange omkring én ,kun ser den ydre fremtoning og ikke opdager hvad der foregår på det indre plan.
Christina viser en nuanceret tilgang til hvad der kan hjælpe for den enkelte og hun er ydmyg i forhold til at det er meget forskelligt hvad der er behov for i den enkeltes vej ud af spiseforstyrrelsen “

Ann Gjerulff & Jette Lindberg
LFS, Landsforeningen for spiseforstyrrede og pårørende


“Et meget inspirerende, ærligt og rørende oplæg, hvor jeg kom hjem med en masse brugbart ift. mig egen rejse. Foredraget er relevant, hvis man vil forstå sig bedre på årsager til ubalance iht. mad, kropsopfattelse og spiseforstyrrelse – uanset alder.

Foredraget er også relevant for pårørende, som gerne vil forstå de bagvedliggende mekanismer. Christina fortæller med udgangspunkt i sig selv, og veksler mellem praksis og teori, hvor hun bl.a. kommer omkring: udløsende faktor, vedligeholdelses faktorer og vendepunkter – samt mekanismerne bag ”kontrol/kontrol slip” og ”rigtigt/forkert” – og hvordan det kan blive en ond cirkel (copingstrategi). Christina fortæller også om effektive redskaber til at komme i balance og ud af sin spiseforstyrrelse. Denne form, hvor der veksles mellem teori og praksis, har en god virkning, da man selv kan relatere til det i egen kontekst.

Christina er i sit foredrag nærværende og hudløs ærlig. Og så er Christina en utrolig dygtig formidler, så man er med hele vejen. Jeg kan varmt anbefale dette foredrag – og jeg kan tilføje, at det stemmeroverens med, hvad man får ud af gå til konsultation hos Christina. Jeg har gået hos Christina i 6 måneder nu, og har i ca. 10 år aktivt arbejdet med mig selv og min restriktive spiseforstyrrelse. Jeg oplever nu, at have fat i ”roden”. Christina dikterer ikke, hvad jeg SKAL gøre, hvilket blot tilføjer mere restriktiv adfærd. Christina ser mig kærligt, som et helt menneske, og lærer mig at lytte til mig selv og min krop, da det vigtigste redskab er mig selv. Tak for dig Christina Bendix.
/ Annie, 34 år. November 2018″

 

Min intention med foredraget

Mit ønske med mit foredrag er at skabe et rum for dig, hvor du kan læne dig tilbage og lytte. Men også at du går hjem med indsigter og konkrete redskaber, som du kan handle på med det samme.

Blive mindet om, at du ikke er alene.

Måske kæmper du med en spiseforstyrrelse og/eller ensomhed og følelsen af utilstrækkelighed. Måske fylder dine tanker om mad, krop og træning ALT for meget. Måske du er pårørende, veninde, kæreste eller blot nysgerrig og vil høre min historie (alle er velkomne)

At være alene med selvkritiske tanker er det værste, og derfor rækker jeg ud, og deler min historie for at bryde tabuet om et emne, der for mange, er rigtigt svært at forstå.

Fordomme og myter er der mange af, og jeg tror på, at dele af os heales, når vi møder andre som vi kan spejle dele af os selv i, og vi derved få lettere ved, at finde vej i det, som fylder indeni.

“I mødet med andre, kan vi møde dele af os selv”

Jeg vil møde dig, give dig et kram og minde dig om, at der er en vej igennem tunnellen – til mere lys, glæde og selvaccept.

Jeg håber at se dig

Kærligst Christina

 

Tid og Sted 

Kommer

 


Udtalelser fra Århus 17. januar 2019

Hej Christina .

Jeg var til dit foredrag i går i Århus.
Syndes sit foredrag var super godt, selv om jeg ikke lider af bulimi, var der så mange øjeåbnere undervejs. Jeg har måske ortorexi og har haft det i mange år. Men vil bruge flere af dine ideer om reflektion . Mærke efter, være mere i nuet. Dejligt foredrag, roligt og behageligt
Lidt uhyggeligt at se sig selv i flere af de historier du fortalte. Jeg er en kvinde på 46 år , mor til 4 børn og stadig ret flov over ikke at kunne finde ud af det med maden. Tak for i går. Tak for dig.
KH Rikke


Kære Christina.

Jeg var til dit foredrag igår i Aarhus. Det var noget af det fineste og mest meningsfulde foredrag jeg har været til. Det gav så meget mening og en masse stof til eftertanke. Man kan alt, hvis man vil og tror på det, og det er du et lysende eksempel på! Tusind tak for dine kloge ord og al den kærlighed du sendte ud med det foredrag. Jeg har selv været hårdt ramt af en spiseforstyrrelse i flere år, men fik en masse inspiration og mod på at tage kampen op endnu engang. Tak, fordi du gør, det du gør, det hjælper nogen som mig. Du må gerne dele mine ord, og det behøver ikke at være anonymt.
Jeg kommer gerne til flere af dine foredrag i Aarhus, når den tid kommer. Du er et inspirerende menneske og hvor er det dejligt, at sådan nogen som dig, deler ud og giver så meget til andre ❤️ for man føler sig dælme alene i verdenen, når man kæmper med en spiseforstyrrelse. Hilsen Simone


Kære Christina

Dejligt og lærerigt foredrag med skønne Christina Bendix ???????? Tak fordi du kom til Aarhus og delte din historie og ikke mindst gode redskaber til at arbejde med sig selv. Det var så fint og nærværende ❤️ og så var det dejligt at møde dig. ❤️

// Anni


Udtalelser København 11. oktober 2018

Kære Christina

Super godt foredrag, både med opstilling af set up og præstation.
Jeg synes, at du havde skabt en fantastisk dejlig stemning i rummet! Da du starter foredraget og fortæller din historie, fik jeg en stemning af sårbarhed, kærlighed men også sorgen, der ligger bag en spiseforstyrrelse. Omgivelserne var rigtig hyggelige med lanternerne og der var både billeder, tavle og små figurer du viste frem. For mig var det helt magisk at være tilskuer til! ????
Du fortalte din historie så fint, og du er utrolig dygtig til, at lukke folk ind i din fortælling og det var super flot fortalt. Det var meget lærerigt og inspirerede! Tak for et godt foredrag! (Ung pige på 19 år)


Kære Christina
Først og fremmest vil jeg gerne sige tak for en supergod aften. Det var fedt at du fortalte så ærligt omkring dine tanker og følelser, for jeg kunne spejle mig selv i rigtig mange af tingene. Jeg er selv en pige på 15 år, der døjer med alt for mange tanker omkring min mad, krop og vægt, som jeg rigtig gerne vil af med.
Foredraget fik mig til at indse, hvad der nok egentlig ligger til grund for min spiseforstyrrelse, hvilket var rigtig rart.
Det lyder som en sindssyg god idé med dine drop-ins, og jeg ville helt sikkert gerne komme.
Kh Frederikke, 15 år


Kære Christina
Tak for en hyggelig aften.
Først er fremmest tak for den varme modtagelse ved ankomst, du havde gjort det virkelig hyggeligt!
Tak for det fine foredrag, som var så fint, hudløst ærligt og rørende så jeg selv sad med tårer i øjnene. Du kom til sidst med nogle gode guldkorn, som jeg skrev ned, og tog med mig hjem.
Fordi du er så ærlig overfor os, havde jeg lyst til at vise min sårbarhed overfor dig, efter foredraget. Hvor jeg følte mig “forladt” efter Stolpegården. Jeg begynder min spiseforstyrrede adfærd igen efter 5 mdr. udskrivelse. Jeg er ked af det. Jeg har signet up til din drop in støtte aftener, og vil følge med. Savner sådan nogle der kan hjælpe mig lige pt, til at komme tilbage på rette spor.
Kh Kamilla, 27 år


Kære Chris,
Tak for du inviterede mig med, det var så fint – så meget jeg ikke vidste om dig, tak for du ville dele det med mig.
Det virkede som om du nød det 🙂 Du var naturlig, talte ikke for hurtigt, og jeg kunne mærke det kom fra hjertet <3 Der var en fin balance mellem din historie og dine pointer / din historie og din faglighed.

Ikke at du har bedt om min mening, men nu får du den alligevel 🙂

Jeg blev rørt undervejs, du er en kriger 🙂 men på vejen hjem tænkte jeg, det der rørte mig mest er din sårbarhed ind i det – du er så modig, og at det er en kæmpe styrke. Det især tager jeg med mig + det med at skrive tankerne ned for at få styr på dem – god ide. (Susanne 52 år)


Kære Christina
Takker for et par hyggelige og oplysende timer i godt selskab, synes du er modig, at stå frem og fortælle din historie, altid noget jeg virkelig har beundret hos jer der gør det.

Jeg er vild med din sætning:
“Så bruger jeg spiseforstyrrelsen, det er det jeg tyer til, det er det jeg kender, og så er det det jeg gør”.

Hvor er det bare så meget rigtigt, og jeg kan så meget kende det. Jeg har selv som barn oplevet noget, og først som voksen 40+ sagt det højt til først en terapeut, og siden et par veninder. Men har altid spist på mine følelser, specielt slik og søde sager, og i nogle perioder rigtig meget, og andre perioder ikke så meget, når jeg er glad, og alting kører på skinner, så har jeg jo ikke brug for det….. Dårligt selvværd, og deraf også vægt problemer, har dog aldrig slet ikke spist, og har aldrig kastet op, men vægten har virkelig svinget 10-20 kg op og ned…. Har nu troen på, at jeg er kommet rigtig meget langt, denne gang har jeg over 2 år smidt 27 kg, og har “kun” taget 4 kg på igen, så er jeg stoppet op, lagt slikket væk, gået meget og tænkt meget…. måske jeg er blevet så meget klogere med alderen, men jeg tror aldrig at jeg helt slipper den med at spise slik når noget er svært…… I mange år, siden jeg var 17 år, har jeg trænet 3-4 gange om ugen, har aldrig overtrænet, og har også formået at passe træningen, men alligevel taget 10 kg på, på et halvt år……
Synes du formidler dit budskab rigtig godt, er super sød og virker meget forstående og rummelig, alting noget som næsten er essentielt, specielt når man arbejder med mennesker som du gør…. Jeg er forresten 47 år, så ung er jeg vist ikke mere 😉
Igen tak for en god oplevelse (Majbritt 47 år)


Roskilde Privat skole (Maj 2017)

Vi var super tilfredse med foredraget. Det var SÅ godt. Det fik rystet nogle ting på plads, åbnet op for en god dialog og manet nogle fordomme til jorden. Christina var fantastisk og både de unge og os gamle (forældre og lærere) syntes det gik lige i både hjertet og hjernen”. (Maj 2017)


Engelsborgskolen i Lyngby (December 2017)

Tak for et super oplæg. Både lærere og eleverne i 9. klasse på Engelsborgskolen er enige om, at dit foredrag var lærerigt og vedkommende. De unge mennesker har brug for at blive mindet om, at de er gode nok som de er og at alle kroppe er forskellige. At man ikke skal prøve på at være perfekt og ikke tænke på sin krops “fejltrin” hele tiden.

Eleverne var under hele foredraget fanget af din personlige historie og indsigt i unges kropsfiksering på godt og ondt.

Tusind tak for din tid. (december 2017)

    

 

Om Christina Bendix 

Christina er 44 år, gift med Michael og mor til to børn på 24 og 17 år, bonusmor til to teenagepiger på 15 og 19 år. Christina er mentor, uddannet klinisk diætist (2006) og er psykoterapeut-stud. (slut 2019). Hun er indehaver af ChristinaBendix.dk / tidligere Lyngby Kostklinik på nu 11 år. 

Christina er specialist i følelsesmæssig spisning, spiseforstyrrelser, selvkritik og perfektionisme. 

Christinas passion er at hjælpe kvinder og unge piger fra hård selvkritik, perfektionisme til øget selvaccept og selvkærlighed. Hendes forløb og programmer er særligt udviklet til dig der ønsker at slutte kampen mod maden og kroppen. 

Christina underviser i mentorforløb, mentorgruppeforløb, individuelle forløb, på retreats, og hun holder løbende foredrag (Live/Online via Instastory og Facebook Live).

Christinas mission er at hjælpe især unge piger og voksne kvinder til hoppe ud af det perfekte hamsterhjul, og hun gør op imod perfektionismens ødelæggende “alt eller intet” tilgang til livet. Christina led selv af spiseforstyrrelsen bulimi fra hun var 17 til godt 30 år.

  Læs mere om Christina Bendix her og hendes historie her

https://www.christinabendix.dk/christina-bendix/

 

København 11. oktober 2018 UDSOLGT

København 2019 – ny dato kommer snart

Foredraget afholdes hos Silent Mind Circles, ved slusen 30, 2300 København

Vejvisining til Silent Mind Circles

I BIL:
“Ved Slusen” ligger i selve krydset Artillerivej & Sjællandsbroen. Du skal – stik mod al logik – krydse cykelstien. Det ER lovligt. Når du kommer 500 meter ned ad vejen, kommer der et T-kryds, hvor der går to veje til venstre, det ene er en cykelsti og den anden er en grusvej. “Silent Mind Circles” ligger på hjørnet af grusvejen. Der er GRATIS PARKERING.

I BUS:
Buslinje 34 har stoppested “Ved Slusen”, som er 150 meter fra Silent Mind Circles. Du skal gå under sjællandsbroen gennem viadukten. Buslinje 4A har stoppested ved Sluseholmen eller ved Artillerivej/Sjællandsbroen, som begge ligger 500 meter gang fra Silent Mind Circles. Buslinje 250S har stoppested ved Artillerivej/Sjællandsbroen, som ligger 500 meter gang fra Silent Mind Circles. Havnebus 991 har stoppested ved Teglholmen, som ligger 20 minutters gang fra Silent Mind Circles.

PÅ CYKEL:
Kør langs Islands Brygge langs havnefronten, forbi Nokken og hele vejen til du kommer over den lille bro Ved Slusen. Der drejer du til højre og kan se en rødmalet pavillion, hvorpå der står Silent Mind Circles.

 

 

 

/* ]]> */

Send this to a friend